Home | Een dag meerijden met Stan Oomen | Een dag meerijden met Stan Oomen | Martens Transport Oosterhout b.v
Een dag meerijden met Stan Oomen 25 juli 2018

Naam: Stan Oomen

Leeftijd: 22

Woonplaats: Sprundel

Terwijl andere leeftijdgenoten aan het genieten zijn van de schoolvakantie rijdt Stan nog iedere dag rond met machines tot 60 ton. Problemen heeft hij er niet mee; “Lekker rustig op de weg, relaxed werken nu zonder file”. Stan heeft zelf drie jaar de machinistenopleiding gevolgd en heeft daarna zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald.

Op deze warme dag beginnen we met het lossen van een bulldozer van 4,18 meter breed in Moerdijk. Vervolgens rijden we door naar Oosterhout om op de zaak een frees te laden van ruim 35 ton. Stan weet zonder problemen de juiste knoppen van de machine te vinden. De nek van de dieplader is al los gekoppeld en de machine wordt op de dieplader gereden en vastgezet. “Zo we kunnen gaan rijden!”.

Stan werkt nu bijna 2 jaar bij Martens Transport. Hij is begonnen op een vlakke trailer, en reed als het nodig was al dagen met een semi-dieplader. Sindskort rijdt hij zelfs vast met de diepladercombinatie 5-4. “Het is allemaal sneller gegaan dan verwacht”.

Ondertussen is het al middag, de frees is gelost en er is nog plaatselijk een machine verzet. Het is 34 graden. Tijdens het laden en lossen van de machines heeft ook de jonge Stan last van de hitte. Maar eenmaal terug in de auto met de airco aan is hij weer snel bekomen.

We rijden nog een keer naar Moerdijk om een speciale pomp te laden. Aan het begin van de dag verwachtte Stan rond 3 uur weer in Moerdijk te laden, het is kwart voor 3 als we de poort binnen rijden bij de klant in Moerdijk. Eenmaal bij de te laden pomp pakt Stan zijn rolmaat en meet de pomp op, “past niet” klinkt het. De pomp is 30 centimeter te lang en past precies niet op het bed van de dieplader. “Dan maar even uitschuiven”. Het is een lastige pomp om te laden. Als de pomp op de dieplader staat wordt deze met kettingen vastgemaakt. Ten slotte wordt er nog een spanband om een openstaande kist gedaan. De pomp is geladen en voor de laatste keer vandaag wordt de vrachtbrief ingevuld. Stan rijdt door naar woonplaats en tevens standplaats Sprundel. “iets na 4 uur klaar, nog even genieten van het lekkere weer”.