Historie | Martens Transport Oosterhout b.v

Historie

Transportbedrijf met een verleden, logistieke dienstverlener met een toekomst

Het bedrijf Martens Transport is ontstaan in de jaren dertig van de 20e eeuw. Frans Martens startte in Den Hout, dienstverlenend aan de agrarische sector met het rondbrengen van melkbussen en veevoeder. Wanneer zijn zoons ook in het bedrijf gaan werken is dat het begin van de firma F. Martens & Zn. 

Het bedrijf wordt de daaropvolgende jaren uitgebouwd en hernoemd tot Martens B.V. Er worden kippers aangeschaft om zand en grind te vervoeren. De uitbreidingen van deze werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouwsector, vereisen de aanschaf van grondverzetmachines. De eerste tekenen van speciaal transport worden zichtbaar wanneer het bedrijf zich ook gaat richten op het verplaatsen van de eigen machines. De Nooteboom "Openklapper" wordt aangeschaft. Het bedrijf verhuist in 1980 van het kerkdorp Den Hout naar het industrieterrein Weststad in Oosterhout. Door de nauwe samenwerking van de toenmalige directeuren Ko Martens en Teus van Oord ontstaat in 1986 het aannemersbedrijf Martens en Van Oord. Gedurende de jaren '90 groeit het bedrijf uit tot een toonaangevend aannemers-en transportbedrijf. 

Na de terugtreding van Ko Martens eind jaren '90 is het de beurt aan de derde generatie. Martens Transport Oosterhout B.V. wordt in 1999 opgericht door de zoons van Ko, Frans en Rene Martens. Het bedrijf richt zich volledig op het speciaal transport. Door de jarenlange ervaring die zij met een trouw personeelsbestand hebben opgedaan, word een middelgroot transportbedrijf weggezet in de zwaar-transport sector. Het bedrijf krijgt steeds meer een internationaal karakter, met een mooi wagenpark, voor een groot aantal opdrachtgevers in heel Europa. Door wegtransport met de modaliteiten watertransport, en spoortransport te combineren word steeds gezocht naar de beste logistieke oplossing. Container belading en demontage zijn diensten die niet meer weg te denken zijn.

Van Transportbedrijf verandert het bedrijf in een logistieke dienstverlener, dat klaar is voor een uitdaging met een duurzame toekomst.

UITZONDERLIJK TRANSPORT...

en zoveel meer dan dat!