[email protected] +31 (0)162 468 333 Koopvaardijweg 14, 4906 CV Oosterhout

Doen waar je goed in bent, Martens is uw transportpartner met meerwaarde

Doen waar je goed in bent, Martens is uw transportpartner met meerwaarde

Bron artikel: https://www.betonenstaalbouw.nl/magazines/nr-03-2024/

Of download de PDF versie.

Een staalbedrijf en een betonbedrijf in Oosterhout hebben gemeen dat ze de logistieke kant van de bedrijfsvoering voor een belangrijk deel hebben uitbesteed aan Martens Transport, ook uit Oosterhout. “De samenwerking komt het best tot uiting bij veeleisende klanten die wel eens de planning kunnen omgooien. Dan is een logistieke partner die je op een flexibele manier ontzorgt van groot belang.”

Jan Kops kent het klappen van de zweep. Hij is al 38 jaar werkzaam voor Deltastaal waar hij medeverantwoordelijk is voor planning en expeditie. Deltastaal, onderdeel van de Salzgitter groep, levert stalen balken, stafstaal, plaatstaal en buizen aan bouw en industrie. “Martens Transport zetten we al 40 jaar in voor al onze transporten. Ze zitten net als wij op bedrijvenpark Weststad II in Oosterhout op nog geen vier minuten rijden. Het was indertijd een bewuste keus om zelf geen wagenpark te onderhouden. Zo doen we allebei waar we goed in zijn. Een deel van het materieel is speciaal op onze producten afgestemd. Onze producten liggen op voorraad in lengtes tot 27 meter en dat kunnen ze moeiteloos transporteren. Ook grotere lengtes die via de insteekhaven van het Wilhelminakanaal worden aangevoerd, kunnen ze met speciale opleggers naar de klant brengen. Voor gestraalde producten hebben ze kapwagens die lengtes van 23 tot 27 meter kunnen vervoeren.”

Uitzonderlijk vervoer

Aan de andere kant van het Wilhelminakanaal vinden we Martens Beton. “Partnerbedijf van Martens Transport, geen verdere relatie”, benadrukt vertegenwoordiger Jaap de Jong. “Wij zijn een familiebedrijf van 143 jaar oud, met John Martens aan het roer en een zoon die al weer klaarstaat. Wij maken prefab betonputten en buizen voor de GWW-sector. Dat betreft vooral standaardproducten maar ook speciale projecten. Zo ging er laatst weer een put van 5 bij 6 meter en 60 ton zwaar de weg op. Dat betekent niet alleen nachttransport met een dieplader, maar ook een heel traject met vergunningen en planningen. Het is heel fijn als je kunt rekenen op een partner die niet alleen de dagelijkse transporten regelt, maar ook lastige projecten zonder complicaties uitvoert met alle toeters en bellen eromheen. Niet zelden betreft dit kritische klanten die ook nog eens twee uur van te voren een vracht kunnen omgooien. Als je dit met eigen materieel moet oplossen, staat jouw planning op zijn kop. Martens Transport is dan de flexibele schil die dat op een prima manier oplost.”

Datacenters

Deze gang van zaken kan Jan Kops beamen. “Je weet nooit zeker hoe het op de aanleverlocatie verloopt. De klant bepaalt en heeft zijn voorkeuren voor aflevering. Afwijkingen daarop moet je zelf oplossen, ook  als een levering gecanceld wordt.” Kritische klanten doen daar nog een schepje bovenop. De Jong: “Die stellen soms hele hoge eisen die je naar de letter moet volgen. Klopt er iets niet, gaat het lossen wellicht niet door en dan sta je daar met je element van 60 ton. Een voorbeeld van kritische projecten zijn datacentra. Stroom en datakabels worden daar bescherm met putten en buizen die wij leveren. Dat zijn Amerikaanse opdrachtgevers met de bijbehorende claim- en verzekeringscultuur. Wij werken nu tien jaar voor datacentra, en nog geen één keer heeft een levering een probleem opgeleverd.”

‘Wij werken nu tien jaar voor datacentra, en nog geen één keer heeft een levering een probleem opgeleverd’

Autolaadkranen

Om de dienstverlening te verbreden heeft Martens Transport recentelijk de autolaadkranen van Teuben Kraanverhuur overgenomen. “Een strategische overname, waarmee we producten tot tien ton zelf kunnen laden en lossen”, vertelt salesmanager Lorenzo Bruni. “Klanten hebben doorgaans op het werk een kraan staan, zeker voor grote en zware elementen, maar hiermee kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Capaciteitsuitbreiding valt ook te verwachten. Deltastaal heeft uitgewerkte plannen voor extra loodsruimte. Ik voorzie dan meer transportbewegingen en die kunnen wij als flexibele transportpartner zeker leveren.”

Related Posts